background

Thursday, 16 June 2011

DAHULU...KINI...&....SELAMANYA.......!!!!!

sapa tahu maksud title diatas....!!!!!!!
wokeyh pada petang nie acap nak membicarakan sedikit tentang maksud title diatas......
DAHULU.......merupakan tumpah bangunnya seseorang dari sejarah kehidupannya...apa sahaja yang berlaku merupakan sejarah yang tidak boleh diubah tetapi masih boleh diingati untuk selama-lamanya....
bila kita fikirkan..itulah moment2 yang sangat perlu kita hargai kerana bukan mudah untuk peristiwa yang pernah berlaku dalam kehidupan kita pada masa dahulu akan berlaku semula dalam kehidupan kita pada masa sekarang.....jadi apa yang perlu kita lakukan pada masa dahulu..apa lg..kenang-kanangkan lah peristiwa dahulu samada manis mahupun pahit..hanya kita sahaja yang mengetahuinya...DONT TELL ANYONE...its ur secret...n keep it on ur deep heart k...

KINI...........kini membawa maksud dimana anda berada pada masa sekarang...dimana anda berdiri...dimana anda makan...dimana anda tidor dan sebagainya lah...ok....KINI..kita xboleh katakan sejarah kerana ianya adalah masa yang masih baru dan masih dihadapan kita...jadi kita xboleh nak katakan KINI adalah sejarah...oleh itu,anda perlu menjaga ayat ini...KINI...kerana ia adalah masa hidup anda sekarang...jadi create kanlah KINI itu dengan penuh tartil agar ianya tidak menjadi sejarah tetapi ianya menjadi KEJAYAAN yang perlu kita banggakan dan untuk orang lain mahupun masyarakat untuk menghormati dan mengiktiraf kejayaan kita...

SELAMANYA.....ianya merupakan perangsang dalam kehidupan seseorang manusia dalam mencipta dunianya yang tersendiri...kita nak berkekalan dengan kejayaan yang kita perolehi tanpa ragu2 dan was2...kerana penyakit ini pasti akan membantutkan apa sahaja keinginan kita....SELAMAYNA..memberikan kita nafas yang cukup panjang untuk kita merubah diri ini..contoh ayat!!!!!.....adakah SELAMANYA aku nak menjadi miskin......??????...adakah SELAMANYA aku nak jadi kaya.....??????..inilah yang acap katakan sebagai perangsang dalam kehidupan manusia....jadi ciptalah SELAMANYA dengan sepenuh hati dan bukan dengan main buat saja tanpa memikirkan semasak-masaknya....huhu...

INI ADALAH PANDANGAN ACAP YANG ANDA PERLU DENGARI DAN PERHATIKAN...seriusly acap katakan binalah hidup ini seindah-indahnya....

5 comments:

acap said...

haha..
ingat taw..
ayat2 acap nie..

EYENUN NAZIRAH said...

baik bos..bahahha..

Doktor Love said...

wahwah...dah maju sekarang. bagus anak muridku. gilerlah u lalink, header u gempak siot!!! i suka...

acap said...

bagus cik enon....pape mesti dgr to ur bos k...

lalink i....tgk la sapa sifu dia..
mestila gempak!!!!..mcm u la jgk....huhu

Doktor Love said...

huhu. that's great! i like sgt! keep it up okeyhhh...